Despre noi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/ramrp95/public_html/wp/wp-content/plugins/user-specific-content/User-Specific-Content.php on line 373

Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România a fost înființată în 1996, la iniţiativa Prof. Dr. Mircea Lăzărescu şi a unui grup de medici rezidenţi psihiatri sub coordonarea Dr. Ovidiu Sturz, primul Președinte AMRPR. Este o organizaţie non profit, independentă, având ca scop principal promovarea intereselor profesionale ale medicilor rezidenți psihiatri dar și inițierea, sprijinirea și organizarea activităților profesional – științifice și culturale, schimbul de informații și experiență între membrii săi precum și cu alți medici din țară și din străinătate, dar și organizarea de cursuri de specializare și informare, de simpozioane și conferințe de specialitate.
Interesele tinerilor medici, deși se aliniază la cele ale medicilor psihiatri cu experiența, sunt complexe și implică o curriculă de dezvoltare profesională și personală ce se află la ora actuală în continuă dezbatere națională și internatională. AMRPR a fost înființată din nevoia principală de a menține formarea profesională în psihiatrie la standardele europene și internaționale și de a contribui la aceste standarde prin conștientizarea asupra nevoilor și vulnerabilitățiilor unui tânăr medic psihiatru în România.
România este reprezentată oficial, prin AMRPR, la nivel european, în cadrul EFPT (European Federation of Psychiatry Trainees), asociație cu care AMRPR se află în parteneriat din 1997.
AMRPR își desfășoară activitățiile prin colaborarea și parteneriatul cu Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, dar și cu medicii rezidenți din cadrul altor specializări, AMRPR fiind în parteneriat și cu Asociația Medicilor Rezidenți.
Membrii AMRPR sunt fie medici rezidenți, fie medici specialiști în Psihiatrie și Psihiatria Copilului și Adolescentului. Calitatea de membru presupune plata unei cotizații anuale și atrage după sine atribuțiile și obligațiile prezentate în statut.

Din comitetul director fac parte:

Președinte: Dr. Ana Giurgiuca, București
Președinte Executiv: Dr. Cătălina Giurgi-Oncu, Timișoara
Prim-Vicepreședinte PA: Dr. Marinela Hurmuz, Timișoara
Vicepreședinte PCA: Dr. Sorana Potinteu, Cluj-Napoca
Secretar General: Dr. Raluca Tirintică, Târgu Mureș ralucatirintica@yahoo.com
Trezorier: Dr. Anca Livia Popescu, Timișoara
Cenzor: Dr. Scripcă Florentina Raluca, București

Pentru orice relatii in legatura cu AMRPR puteti lua legatura cu secretarul local din centrul dvs. universitar.

Secretari locali:

Andreea Nemes -Cluj Napoca:    augustanda@yahoo.com
Catalina Hogea -Bucuresti: kathogea@gmail.com
Cezar Oanea -Iasi:    oaneaczr@yahoo.com
Dan Constantin -Brasov:    danconstantin@englober.com
Catalin Matusa -Sibiu:    catalinmatusa@yahoo.com
Luiza Voicila -Craiova:    luiza_voicila@yahoo.com
Laura Demijan -Targu Mures:    laura.demijan@yahoo.com
Rosana Munteanu – Timisoara:  rosanamunteanu@gmail.com

Daca sunteti din centrele universitare Arad, Constanta, Galati, Oradea, si doriti sa va asumati rolul de secretar local va rugam sa contactati secretarul general la adresa ralucatirintica@yahoo.com
Activități 
Membrii AMRPR sunt activ implicați în cercetare, participă la conferințe de specialitate naționale și internaționale (întâlnirile anuale EFPT) și organizează anual Congresul Național AMRPR.

Parteneriate

Asociatia Medicilor Rezidenti

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie
EFPT (European Federation of Psychiatry Trainees)